Deleøkonomi

Deleøkonomi stammer fra 1960'erne, hvor man begyndte at dele den meget ressourcetunge computerkraft. Senere har det været viden som wikipedia, lindkedin osv. I dag ser vi det på materielle ting som über, airBnB hvor man kan øge forrentningen af sit aktiv og samtidigt komme billigere til andres aktiver. Der har været flere politiske strategier med fokus på, at øge deleøkonomien i Danmark. Danmarks statistik viser, at personer der har anvendt deleøkonomi er steget fra 10% i 2015 til 17% i 2017. Deleøkonomien er mest kendt fra det private, men skeler man til den store nabo England, så er dette meget mere udbredt på business-to-business niveau. I en artikel fra Landbrugsavisen efterspørges der ligefrem en mulighed for, at anvende mere deleøkonomi for de små og mellemstore landbrug. Der er ingen tvivl om, at behovet er der.

Landbruget egner sig utroligt godt til deleøkonomi. Vi ved alle hvor ressourcekrævende aktiverne er. Et moderne funktionelt gyllesæt med vogn, omrører, 2 traktorer beløber sig hurtigt til den tunge side af 4 mio. Kr. Men hvor meget forrentning kan man få for sine 4 mio. Kr? Man kan jo ikke sprede mere gylle end man har. Maskinhusene står fulde af maskiner, der ikke skaber værdi for landmændene. Et komplet maskinhus til det store jordbrug beløber sig hurtigt over 10 mio. Kr. og det er inden de har kørt en time i marken. De små og mellemstore landbrug kan ikke længere skabe nok værdi til, at kunne forrente de store maskiner. Derfor bliver jorden bortforpagtet eller drevet af maskinstationer.

Maskinstationerne skaber værdi, fordi de dækker et behov. Men samtidigt er de et fordyrrende mellemled, der ikke skaber værdi for slutproduktet. Det overskud der genereres i maskinstationen kunne måske ligge bedre i landmandens lomme? Den lomme der for de flestes vedkommende ikke er blevet dybere efter finanskrisen. Betyder det, at maskinstationerne skal udkonkurreres? Nej bestemt ikke. For der vil altid være et lokalt behov for en ydelse i landbruget. Men monopolet som de tidligere har haft skal ophæves til fordel for den frie konkurrence. Konkurrencen, der giver landmændene mulighed for, at udvikle deres forretning.

Maskinerne står allerede i maskinhusene. Behovet for større forrentning er der bestemt også. Behovet for mere konkurrencedygtige løsninger, vil altid være der i enhver branche. Det der mangler er et system, en platform, et formidlingsværktøj.

Her tilbyder Agro Optimering en simpel og brugervenlig løsning. Efter få minutter har du startet en konto og er klar til at komme i gang. Skal du have høstet? Hvorfor ikke prøve, at udbyde dit høstarbejde på det frie marked? Det koster ingenting at oprette en opgave og er du ikke tilfreds med de tilbud du får, kan du bare afvise dem. Med andre ord; Du har alt at vinde og intet at tabe.

Står dit så-sæt bare og samler støv i maskinhuset? Kunne du eller dine medarbejdere sagtens tage nogle dage ud af kalenderen? Hvorfor så ikke prøve, at lave en ekstra indtjening. Du behøver ikke engang oprette en bruger, for at tjekke markedet. Bare søg opgaver i dit område og se hvad naboen skal have lavet. Hvis du finder en opgave du har grejet og tiden til at udføre, så har du hurtigt oprettet en bruger. Du skal ikke leje dine dyrt købte maskiner ud og lade andre køre dem. Du løser selv opgaven og ved derfor præcist hvordan dine dyreste aktiver blevet behandlet i hele processen. - Dette giver den største sikkerhed for dig og skaber samtidigt de bedste relationer i branchen. Nu har du fundet en opgave, som du har kapacitet til at løse, I opgavebeskrivelsen kan du se ALLE de oplysninger du har behov for, for at kunne give et tilbud på opgaven. Send din pris afsted og afvent svar fra landmanden. Du vil blive overrasket over hvor nemt det er. Når Landmanden har takket ja, så har i indgået en bindende kontrakt og i kan udveksle kontaktinformationer mv. Agro optimering beregner sig et lille procentuelt salær, for at skabe formidlingen. Du betaler kun vores salær, hvis du får opgaven og fakturaen kommer først, når du har fået pengene for arbejdet. Pengene går til vedligeholdelse af sitet og markedsføring, så vi kan få flere brugere. Jo flere brugere vi er, jo bedre kan vi optimere hinandens landbrug. - Hos Agro Optimering hjælper vi hinanden!